23 noiembrie Black Friday 2012 made in Romania

ne americanizam din ce in ce mai tare. (o fi bine?) dupa St. Valentine si Halloween, a venit randul lui Black Friday sa incerce sa obtina cetatenia locala.
Black Friday se desfasoara mereu in prima zi de vineri ce urmeaza sarbatorii americane “Ziua Recunostintei” si marcheaz inceputul sezonului de cumparături pentru Craciun.
anul acesta am ochit si eu 2 magazine care s-au inscris in aceasta campanie (vedeti aici lista completa a magazinelor participante). sper insa sa nu se repete istoria de naul trecut, cand intr-un pur stil romanesc, taman de black friday site-urile celor mai importanti vanzatori au picat.
ce ma intristeaza insa este ca imprumutam cu mare mare usurinta obiceiurile de a cumpara in nestire, de a cumpara doar pt ca ceva este la promotie, si sa ne isterziam maxim ca wooow, nu stiu ce magazin a facut 10% reducere. pt ca da, se stie in asemenea situatii, marii vanzatori ridica preturile cu cateva zile inaintea unei promotii multanuntate, pt ca in ziua promotiei sa poata afisa un discount generos, desi de fapt, discountul de la pretul obisnuit de vanzare este mult mai mic.
poate ar fi ok sa ne molipism si de la altep popoare mai educate si discrete, nu indopate cu burgeri si cereale kellogs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Proudly powered by WordPress | Theme: Funky Blog by Crimson Themes.