am facut alergie. antreprenori, experiente de viata…

sunt capoasa si poate prea old fashion. stiu asta, de multe ori am fost acuzata ca sunt cam baba, insa pe bune ca nu ma pot abtine.
pe unde intorci netul citesti numai despre antreprenori si consultanti in te miri ce, iar cand vrei sa vezi un profil al imprcinatului, constati ca e un tanar simpatic de vreo 20 si o lecuta de ani, care probabil inca e student, sau a renuntat la facutate, pt ca el oricum stie mai multe decat il pot invata cei de acolo.
apoi ii vezi pe lista de speakeri ai unor evenimente destul de underground, undei isi dau ere de oameni de megabusiness, dar daca ii iei la bani marunti, constati ca au avut un super strat-up: un business online (a se intelege blog) pe care l-au facut cu 2, 5 lei si pe care l-au inchis in 2 saptamani, … si inca unul si inca… si inca… si inca. adevarati aspiranti, cu ifose cat casa si practica zero.

in schimb stiu o groaza de oameni care fac lucruririle sa se intample si pe care nu ii vezi rupandu-se in figuri, desi chiar au cu ce, fie strategi, oameni de media, oameni de online, marketing in general, fie la client, fie in agentie. ei sunt prea ocupati cu munca si studiile sa ii vezi dand lectii despre antreprenoriat si management. am obosit sa aud/vad numai antreprenori, experiente de viata, oameni faini si alte ifose copilaresti. nu vreau sa insir toata lista de oameni pe care ii cunosc sau ii admir teribil pt ceea ce au facut, dar cativa tot va pot indica: doru panaitescu, ionut munteanu, chinezu, dl.refresh – cocioaba, andrei rosca (asta din grupa de online) si lista poate continua cu multe nume grele ale mediului business adevarat, insa pt asta exista topul forbes.

nu nene, baietii si fetele  care fac sa se intample lucruri vorbesc eventual despre ce fac (dar si asta f rar), nu preiau din prezentari de pe afara cate un citat doua si apoi vin si fura ochii necunoscatorilor, sau vin sa vorbeasca la evenitmente despre al caror subiect care habar nu au (vedeti si aici si la Raluxa un eveniment tare simpatic

sa tina lectii despre antreprenoriat sunt indreptatiti cei care conduc propriile lor businessuri a caror cifra de afaceri sare de “primul milion de euro”

asa ca dragi tineri, va invit sa puneti mana sa faceti lucruri, sa luati tepe, sa ratati proiecte, sa castigati pitchuri, sa aveti realizari rezonante, ani de munca si experienta dovedita si apoi sa apareti si sa vorbiti despre antreprenoriat, start-up uri samd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Proudly powered by WordPress | Theme: Funky Blog by Crimson Themes.