Buna! Ce faci?

Un martisor foarte s!mpa a venit de la the Tabu lady, Cristina  Bazavan.
Alaturi de 49 de doamne din blogosfera noastra am vizionat cu toatele Buna! Ce faci?, acompaniate de Redd’s si cocktailuri Cointreaupolitan la cafeneaua cinematografului Patria.

O comedie cu un umor fin, care te relaxeaza si te face sa pleci cu o stare de bine dupa ce o vizionezi, cum bine spuneau Raluxa si fetele, “primul film romanesc dupa Filantropica destinat publicului care cauta relaxarea aia lipsita de superficialitate pe care ti-o serveste prea putin cinematografia romaneasca de azi.”

Nu cred ca cinematografia romaneasca e slaba, cred insa s-a ingropat prea mult in tematica comunista, in drame si imagini intunecate. Oricat de negre au fost perioadele din viata romanilor, viata lor totusi a avut culori pe care in ultii ani nu le-am mai regasit in creatiile cinematografice. Da, este cunoscut faptul ca filmul european este mai …metaforic, …mai artistic si mai putin spectaculos decat cel american, insa uneori oamenii obosesc sa vada chestii triste si au nevoie de impulsuri pozitive.

Ei bine, Buna! Ce faci? trateaza un subiect foarte des intalnit in realitatea oamenilor care au mai mult de 10 ani de casnicie, insa o face cu umor, nu cu lacrimi de crocodil si arata ca mereu este speranta.
Mai mult de atat, si vesnicul gap dintre generatii este frumos reprezentat, la fel si aspiratiile adolescentilor din ziua de azi, frustrarile, schimbarile si izbandele lor.

Nu sunt in masura sa comentez despre tehnica de filmare, insa pot spune ca mi-a palcut foarte tare colona sonora, dar mai ales faptul ca pleci cu senzatia ca ai vazut ceva real, nu “jucat”. Mi-a placut faptul ca am ras pe bune, am chicotit, am zambit, mi-au venit in minte faze de acum x ani cu primele dialoguri pe mirc si alte minuni de genul asta.

Povestea dintre cei doi, stangacica cu care incep sa comunice fiecare dintre ei cu cate un necunoscut, pentru ca apoi sa traiasca prima “dragoste pe net”, sentimentul de vinovatie care ii incearca, stangaciile cu care incep sa se ascunda unul de celalalt. La un anumit moment insa, intalnirea celor doi iubiti virtuali este inevitabila…

Evenimentul a fost tare reusit, imi pare rau ca nu am ramas pana la final, insa ma bucur mult ca le-am vazut pe Dana Voicu si Ana Popescu, actritele din Buna! Ce faci?

Mi-a placut felul in care ne-au vorbit despre perioada de filmare, despre emotiile lor, despre relatia dintre cele doua personaje dar si despre cea dintre profesorul Dana Voicu si fosta sa eleva, Ana Popescu, sau despre faptul ca scenariul le-a venit manusa, fiind realizat de o actrita, Lia Bugnar.  Audienta a fost tare interesata sa afle despre cum sta treaba cu “camasile de barbati insurati” sau cele ale “vanatorilor de dame” insa nu a mai fost timp pt atat de multe povesti. Cristina insa ne-a promis ca va reveni cu o “cafea” alaturi de Lia Bugnar, cafea la care speram sa aflam cat mai multe despre cuvintele scrise insa nerositite in acest film.

Aplauze la scena deschisa pt Alexandru Maftei, Lia Bignar, Dana Voicu (Gabita), Ana Popescu (Toni), Ionel Mihailescu (Gabi) si Paul Diaconescu (Vladimir)

http://www.youtube.com/watch?v=Fodx-hZvohU

One thought on “Buna! Ce faci?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Proudly powered by WordPress | Theme: Funky Blog by Crimson Themes.