Teama de a ne manifesta

De ce nu am putea face niciodata spoturi sau campanii asa ?
Simplu: pt ca romanul este foarte fricos! Este tupeist cat cuprinde, dar fricos. De nenumarate ori s-a vazut ca atunci cand a fost cazul sa fim uiti in scopuri care de care mai nobile ori existentiale, noi romanii am fost incapabili sa spunem in gura mare ce gandim si simtim. Cu oameni carora le este teama sa spuna de la banalul “mi-e dor” la “vreau o viata mai buna” cum credeti ca s-ar putea realiza evenimente de acest gen reusite?
Ne este teama sa iesim din tipare, ne este teama de a fi mai putin anonimi, ne este teama sa ne expunem simtirile si gandurile, sau sa ne manifestam emotiile in orice fel. Noi facem ce face toata lumea, ca nu cumva sa se uite crucis X sau Y. Imi dati voie sa va intreb atunci ce gust are viata, asa seaca, rigida si scortoasa?

Imi amintesc cum acum cativa ani eram la concertul Vaya con Dios la Sala Palatului. Lumea abia ca aplauda, aritstii erau incremeniti si nu intelegeau ce se intampla, desi prestau ireprosabil. Dupa cateva melodii, prietena mea si eu ne-am facut “curaj” sa ne ridicam in picioare si sa dansam. Toata lumea se uita la noi ca si cand am fi facut cele mai cele pacate in fata lor, apoi, usor usor, s-au ridicat cu totii. Pe langa sindromul de turma concret, s-a vazut clar cum se temeau sa se manifeste, sa arate ca se simt bine, sa se miste in felul lor si sa cante fals, prosteste dar sa se simta bine.

Cum sa avem un concert de exemplu, cum sunt cele din care am gasit filmarile de mai jos, cand noi nu suntem capabili sa scancim ceva acolo sau sa bataim aiurea din picior?


http://www.youtube.com/watch?v=Ox0M_dsiUDs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Proudly powered by WordPress | Theme: Funky Blog by Crimson Themes.