Zakynthos ziua 3: Porto Vromi – Navagio Beach View – Cape Skinari – Blue Caves

Cer plin cu nori… hmmmm …O zi de vacanta care a inceput cu o portie de leneveala si facut planuri. Habar nu aveam ce minunatii urma sa vad in ziua care abia incepuse.
Pt ca vremea nu era foarte ok pt plaja in Laganas, am decis sa fugim in alt colt de insula: plaja Navagio. Pt a ajunge acolo poti lua diferite ambarcatiuni din cam orice colt al insulei, insa noi auzisem ca un loc dragut este Porto Vromi, portul cel mai apropiat de plaja Navagio. Zis si facut: luat masinuta din parcare si pornit catre Porto Vromi, situat in nordul coastei de Vest a insulei.
Drumul absolut superb: munte, maslini cu fructele pe crengi, o vegetatie destul de ciudata care a reusit sa creasca intr-o asemenea zona stancoasa si marea absolut divina pe cealalta parte a drumului.

Din munte am coborat pe niste serpetine foarte stranse si abrupte in micutul port.  Ramai mut de uimire de frumusetea si simplitatea locului.

Dupa ce ne-am dezmeticit si parcat, ne-am indreptat catre reprezentantii celor 2 firme care pun la dispozitie ambarcatiunile pt a ajunge la plaja Navagio. Din pacate insa traficul naval era restrictionat in aceasta zi. Din cauza vremii,  Capitania insulei Zakynthos inchide traficul in zona vestica a insulei pt ca se pare in aceasta zona marea este foarte periculoasa. Ce ne-a placut insa a fost ca reprezentantii celor 2 firme ne-au oferit numerele lor de telefon si ne-au sfatuit sa ii sunam inainte de a porni spre Porto Vromi in alta zi, pentru ca ei sa ne comunice daca traficul maritim este sau nu deschis. Pe langa asta ni s-a oferit si o micuta reducere in speranta ca vom reveni in alta zi pt excursie. Am plecat putin dezamagiti, insa nu ne-am dat batuti: am mers catre un loc super care ofera o priveliste de nota 10 spre vestita plaja Navagio.

Ne-am plimbat cat ne-au tinut piciorusele pe stancile din zona si am reusit sa coboram destul de mult chiar pe versantul din spatele plajei unde am reusit si cateva poze “din sens invers”.

Am plecat de aici uimiti de frumusetea locului si cu o mare nerabdare in suflet de a revedea aceasta plaja fantastica.

Am pornit pe soseaua ingusta si virajata care Cape Skinari, cel mai Nordic punct al insulei. Dupa un drum de aproape o ora iata-ne si pe o coasta abrupta cu trepte sapate pana in mare. O moara veche in perfecta stare completa peisajul si te arunca putin in alt timp.

Am coborat pe trepte pana spre mare si ne-am urcat in micuta ambarcatiune cu podea de sticla si am pornit spre Blue Caves.

Nu au trecut multe minute si am inceput sa exclamam cu totii WOW.  Incepeau vestitele pesteri albastre si eram fascinati de ce vedeam: o apa de o culoare albastra absolut incredibila  si o opera a naturii sculptata in stanca de neregasit. Frumusetea creata de natura este greu de zugravit in cuvinte.

Ne-am petrecut cateva ore plimbandu-ne pe mare in zona Nordica a insulei, apoi am mai tras o portie de snorkeling.

Venirea serii ne-a grabit insa spre un alt loc minunat, unde am privit unul din cele mai frumoase apusuri pe care le-am vazut vreodata. Dar imagini si detalii despre inca o minunatie a  Zakynthos-ului, intr-un post viitor.

3 thoughts on “Zakynthos ziua 3: Porto Vromi – Navagio Beach View – Cape Skinari – Blue Caves

  1. Ai gasit comoara piratilor acolo la epava?:D Nu mai comentez legat de priveliste…visez:)

  2. enjoy! si cara-te si tu anul viitor acolo. nu-i prea departe si dupa cum vezi, nici scump. preturile sunt ca la noi, uneori chiar mai ieftine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Proudly powered by WordPress | Theme: Funky Blog by Crimson Themes.