biscuitisme, românești

cafeaua, țigara și taxi-ul

se întâmplă uneori să pleci spre o întâlnire care nu este azi, acum, ci mâine. în drum spre întâlnire, în taxi, îţi doreşti să fumezi o ţigară (pentru că încă este permis), aşa că întrebi politicos şoferul dacă se poate fuma. după acordul prealabil, cauţi într-o poşetă plină acel pachet de ţigari întreg pe care sigur l-ai pus  în geantă pentru noua zi. după câteva secunde de scotoceală şi ravăsit poşeta, şoferul te  întreabă dacă nu ai vrea sa iei o ţigară de la el, decât sa mai chinui poşeta. după ce accepţi, vine şi o întrebare absolut suprinzătoare: “nu doriţi şi o cafea cu lapte? am cumpărat două de la magazin, iar eu o prefer pe cea fără lapte, aşa că daca vă face plăcere, v-o ofer cu drag.”

s-a întâmplat în această dimineaţă, în oraşul în care taximetriştii sunt printe cei mai detestaţi si înjuraţi conducători auto.

d'ale biscuitelui, enervant, oameni și locuri

Bucurestiul nu e pentru oricine

am obosit sa aud/citesc fraze care contin” vaaaai, da’ cum puteti sa traiti in orasul ala” sau “Bucurestiul e insuportabil”. pe bune? pe bune, pe bune? mi se pare cam ipocrita situatia.
pai daca e asa de rau, de ce naiba toti provincialii doresc sa vina in Bucuresti la scoala, la munca, la baut, la cumparaturi samd?????
Bucurestiul se maturizeaza si devine usor usor o mica metropola, nu mai e doar un simplu “oras mare”. este un pol cultural, universitar si economic, e locul de unde se da tonul inca in tara asta (cu tot cu ardeal, banat si moldoveni).
Bucurestiul e al dracului de viu! la orice ora din zi si din noapte freamata si emana viata, cu tot ce inseaman bun si rau.
Bucurestiul e sigur intr-o proportie foarte mare, comparativ cu alte orase europene de talia lui.
Bucurestiul e dinamic, e agitat, functioneaza pe fast forward si nu e pt oricine. Aici fie esti leu si lupti 24 din 24, fie esti leu nitel destept si lupti cat ai chef, iar in rest te separi mental de nebunie si traiesti in ritmul tau, in vacanta, pana a doua zi de dimineata.
Bucurestiul are caini vagabonzi. dodoloti si blanosi si frumosi! pt ca lumea ii iubeste si ii hraneste si care nu sunt chiar asa de agresivi pe cat exagereaza unii. dar ii avem! si sunt ai nostri. si ce? Continue Reading

enervant, românești

In minunata noastra urbe cu ifose de capitala europeana s-a intamplat ceva incredibil: a plouat oameni buni, a plouat. Pentru ca acest fenomen nu este unul specific, autoritatile au fost luate prin …. surprindere din nou. Case inundate, strazi fara canalizare, case sub nivelul strazilor si al canalizarii. Pompierii scot apa din casele oamenilor si subsolurile blocurilor. Intre timp si furnizarea energiei electrice a fost oprita pentru evitarea altor peripetii. Pana si subsolul spitalului a fost inundat. Cum care spital?!!! Cel pt care toata lumea se chinuie sa sprijine fundatia Inima Copiilor in strangerea de fonduri: spitalul Marie Curie.

In Colentina si Berceni cred ca e mai simplu sa te deplasezi cu barcuta. Poate ne ajuta asiaticii din zona cu cateva exemplare de panshi boat, iar in loc de piete si maginificul complex Europa, facem ceva mai exotic: floating Marketuri. Cum edilii uita de asfaltari, canalizari, sosele suspendate, poate e mai simplu sa inundam strazile si din micul Paris facem o imitatie saracacioasa si oribila a Venetiei.

Urbe europeanai, ai?! … caldura mare mon cher !