oameni și locuri

Simona a scris un articol de zile mari cu privire la “Ce frumos e să fii femeie!“. Uneori cred ca wonder woman e mai pe la toate colturile. Pe fisa postului prezentata de Simona, eu as adauga si tandemul sarcina + nastere.
Dar cum noi femeile avem un pogon de chestii pe care le consideram corvoadele intamplarii de a ne fi nascut femei, mi-ar placea as vedem si lista chinurilor barbatesti.
Din lista plangerilor dragilor mei prieteni, as enumera:
*obiceiul / obligatia de a achita nota de plata atunci cand ies cu o doamna / don’soara
*deschisul usii la masina
*caratul sacoselor sau bagajelor ei
*cumparatul – daruitul florilor
* cautatul capsunilor proaspeti noaptea pe la 2-3, cand ea este graviduta
*
*
*

Domnilor, aveti cuvantul!

oameni și locuri

Cred ca una din cele mai triste situatii in care poate ajunge un cuplu este singuratatea in doi. Momentul in care simti ca cel de langa tine participa in viata ta mai putin decat prietenii tai cei mai buni, cand nu mai sunt pasiuni si activitati comune, cand discutiile si intreg comportamentul devine o rutina si nu mai ai chef sau curaj sa spui ce vrei, ce simti, ce gandesti cu privire la orice, cand nu mai exista noi, ci doar tu si eu.
Sunt momente cand partenerul de viata devine pur si simplu un strain. E trist, e adevarat, si putini sunt cei care reusesc sa se redescopere.
Nu cred in ciorbe reincalzite, dar nu cred nici in chestiuni venite de la sine. Intr-o societate care ne coplesteste zilnic, e dificil sa nu te lasi luat de val si sa faci si alt tip de eforturi.
Este dificil sa recunosti o problema atat de dureroasa si cel putin la fel de dificil este sa lupti pentru a o rezolva.
Insa atunci cand rezultatul merita, nimic nu este prea mult. Aloca timp, aloca orice fel de resurse si redescopera omul de langa tine si fa-l sa te redescopere.
In timp, toti ne schimbam. Da, nu mai suntem cei care eram acum 10 ani, ci ne modelam, iar daca evolutia noastra ne indeparteaza de partener, e clar ca trebuie sa mergem mai mult langa el si sa-i oferim sansa sa ne inteleaga evolutia si noi pe a lui.
Si daca vreodata ajungeti in acest impas, biscuiteste va rog sa nu abandonati. Fuga, renuntarea, Continue Reading