enervant, românești

mda, ca naiba. Chiar nu îmi găseam cuvintele. Cum zăceam eu ca orice leneş veritabil, iacătă la TV mare transmisie live pe antena 3 cu incendiul de la Pipera. Nu îmi ia mult şi cuplez al cui e depozitul şi mă pleoştesc. Da, cunosc respectiva firmă, cunosc oamenii care lucrează acolo şi ţin la ei enorm de mult. Mă îngrozeam numai gândidu-mă la pagubele produse de acest incendiu. Toţi ştim că piaţa auto e mai mult moarta decât vie, multe firme românesti dau faliment. Această companie 100% românească să zicem că înca mai respira, înca mai ţinea căpşorul deasupra apei. Paguba produsă de incendiu daca nu îi va îngropa, sigur le va îngreuna cumplit paşii în următoarea perioadă.
Dar vai, încep să mă scârbesc. Antena 3 aberează de mama-mama, susţinând că sunt sunt nu ştiu câte victime omeneşti din rândul pompierilor. În intervenţiile repetate, reprezentanţii ISU îi linişteau pe “jurnaliştii” cu antenuţe că e vorba de intoxicaţii cu fum, pompierii respectivi revenind în cursul nopţii la locul incendiului. Antenoşii nimic, disperaţi să caute senzaţionalul într-o tragedie şi sa dea ei verdicte, pur şi simplu umflau tântarul de îl făceau dromader.
Apoi vin şi autorităţile: le dăm amenda, le facem, le dregem. Adică bieţilor oameni nu le ajunge dezastrul în sine, pierderea uriaşă şi tot tavalugul în care sunt acum antrenaţi. Tipic românesc: ăştia sunt în comă şi noi le luăm tubul cu oxigen. La câtamai păguboiul e acolo, chiar mai conteaza 60.00 ron amenda??? Discutăm de o firma 100% românească, care înca îşi ţinea angajaţii pe posturi (fară să îi concedieze pe motiv de criza cum fac multinaţionalele şi fără să îi oblige la 10 zile de concediu fără plată), plătitoare de taxe la bugetul unui stat incapabil sa susţina orice (şi bun numai să dea în cap).
Just, e neplăcut, fumul e naşpa, spaima generata în jurul evenimentului cât casa, dar nu a murit nimeni din fericire, nici nu ma muri nimeni din cauza acestui incendiu. Oprescu vine şi vorbeste de “incidente idioate”??? Dar nu iţi e ruşine domnul primar sa vii cu gura mare şi atitudinea dumitale vulgară şi arogantă, numai să fii văzut în prag de electorală?!!! Dar când vine vorba de miile de şantiere din Bucureşti care ne poluează plămânii zi de zi, mult mai grav decât fumul degajat de acest incendiu, atunci unde eşti domnu’ primar? Când utilajele şi maşinile speciale care intră şi ies de pe şantierele Bucureştene provoacă accidente în care au murit oameni (calea plevnei acum un an sau doi când 2 copii pe motocicletă au fost zobiţi de basculantă), sau înşiră tone de noroi pe şoselele noastre, praf şi alte ramaşiţe ?!!!! Probabil e nevoie de fonduri la bugetul electoral şi deh… hai şi noi să ne vadă lumea…. Scârbos şi jenant !!!
Autorităţile române din orice domeniu sunt bune numai să vina si sa constate “moartea pacientului” şi să amendeze. Dar să ajutăm, să prevenim domnilor, nu ştim???
În loc să ne susţinem companiile noastre, le facem vânt în prăpastie. Da, un eveniment neplăcut pt toată lumea, dar se putea întâmpla oricui, e un accident. Nu au vrut bieţii oameni să îşi dea foc singuri la valiză pentru că se plictiseau sâmbata seara acasă!!!
Şi pentru că suntem un stat care sprijină companiile noastre, le punem şi noi sare pe rană si dăm o mână de ajutor la săpatul gropilor.

Îmi doresc din tot sufletul ca toată gaşca de oameni minunaţi să aiba nervii tari şi să facă faţă acestei încercări, să găsească sprijin la vechii parteneri şi să treacă cât mai repede peste acest moment.