enervant, românești

… sau cand nu ne dezamagesc rezultatele proaste ale sportivilor (vezi fotbal) au grija altii sa ne aduca amaraciunea.

Ultimele zile au fost foarte pline pentru mine. Am venit din Belgia, am fugit la mare si am revenit in goana in Bucuresti, la concertul lui Bon Jovi. Acest final de saptamana a fost de-a dreptul exceptioanl pentru noi romanii: Meciul Victoria lui Lucian Bute in Romania si concertul impricinat.
Recunosc ca nu am fost la curent cu nebunia anterioara galei de box, pt ca nu sunt un fan al acestui sport, insa daca as fi fost acasa, sau oriunde unde as fi avut un TV, sigur m-as fi uitat, pt ca lupta un campion mondial roman. Dupa atatia ani in care fotbalul a devenit rampa de lansare pt vedete in Click.ro, la Deva lotul s-a subtiat, Camelia Potec parca a imbatranit nitel, iar Hanescu nici el nu pare a fi prea verde, pt mine au ramas in picioare Handbalul, Boxul – prin Leonard Doroftei si Lucian Bute si tenisul feminin.

Dupa atatia ani in care romanii au plans ca nu ii pot vedea pe Doroftei si apoi pe Bute luptand pt centurile lor in marile arene (amintiti-va ca doar de curand au inceput sa transmita si posturile romanesti meciurile lor de afara), a venit si momentul in care un campion mondial isi apara titlul in tara sa natala, nu in cea adoptiva.

Pentru mine ca roman, asta a fost mandria cea mai cea, sa il vad pe nenea ala jmecher pe care il adora un continent intreg (America de Nord) si nu numai cum boxeaza la el acasa. Lucian Bute este un super ambasador pentru tara asta care nu mai are cu ce sa se laude. Lucian este un exemplu pt generatiile tinere de prafuiti si afumati, deci numai de bine depsre dansul.
Si vine meciul, si vine si victoria si vine si mizeria tipic romaneasca imediat dupa meci.
Apare Udrea si se lauda cu audienta etc, apoi incepe nebunia in presa. Toata sleahta anti PDL incepe sa loveasca in Udrea, negandind nepasandu-le o secunda ca orbiti de ura, furie si de banii pe care ii primesc de la angajatorii lor, lovesc de fapt in primul rand intr-un campion mondial roman!!!

Ok, Udrea s-a lipit de eveniment. So What??? Orice politician care ar fi fost in locul ei ar fi profitat de moment si s-ar fi suit pe val (asa cum zice la cartea de PR). Deci, nu e Udrea mai desteapta/proasta etc fata de oricare altul (afirmatia e valabila numai pt acest context).

Ce mi se pare de rahat este insa reactia presei romanesti. Repet: romanesti. Presa care in loc sa “tina” cu ROMANUL campion mondial, loveste in acesta cu maxima indarjire, umbrindu-i realizarea si efortul de a lupta in Romania, doar de dragul de a se lua nitel de Udrea.

Domnilor jurnalisti meseriasi ce sunteti, nu va este jena sa improscati cu rahat o reusita de zile mari a unui sportiv roman care a boxat atatia ani in Canada, cand noi habar nu aveam cine e??? cand noi nu i-am oferit nimic!!!! Bute s-a dus prin alte tari si a muncit sa ajunga unde este acum, iar acum cand e in culmea gloriei vine sa daruiasca Romaniei din succesul sau, desi Romania nu a facut nimci pentru el. Iar in ceasul 12 si ceva, Romania ii multumeste cu un scandal de 2 bani jumate!

Va rog sa va puneti un minut in pielea lui Lucian Bute si sa va ganditi cam ce simte omul asta acum.

Lucian, te rog sa ne ierti marlania. Asa suntem noi, romanii!
si tu, si alti romani adoptati de alte tari, care ajunsi in varf, sunt revendicati nedrept de Romania. (vedeti cazul romancei castigatoare a premiului Nobel samd). Nu suntem demni de voi. Continue Reading