oameni și locuri, românești

S-a născut pe 27 mai 1981, a început de mică să practice gimnastica, pt ca la vârsta de numai 9 ani să ia primele lecții de balet, în ciuda faptului că pană la acel moment nu văzuse niciun spectacol live. Tot în acel an a fost aleasă alături de alți 8 elevi români să își continue pregătirea la Școala de Balet de la Kiev, unde a debutat în Don Quijote.
La 16 ani a participat la prestigiosul concurs de balet Prix de Lausanne, concurs în urma căruia a primit o bursă de 6 luni la Școala Regală de Balet de la Londra, iar după aceste 6 luni a primit un contract pentru a intra în corpul de balet al Royal Balle, dar a ales totuși să plece la Kiev ca primă balerină, sperând că astfel va dobândi mai multă experiență. A continuat să aplice la Royal Balle, iar în 1999 s-a mutat la Londra. Peste numai 2 ani a fost promovată de către Sir Anthony Dowell ca prim- balerină, după reprezentația sa din Giselle.
Poate fi admirată dansând la Royal Opera House Covent Garden, este româncă și se numește Alina Cojocaru.

emoții, trăiri și povestiri, oameni și locuri

Nu pot să spun că nu mă uimește diversitatea pe care o observ zi de zi în jurul meu. Românii au început să nu se mai teama să fie diferiți, încep să iși clădească propriul stil de gândire și viață. Femeia, românca noastră de zi cu zi o simt însă ca o ființă care rătăcește, care înă nu și-a definit identitatea, care nu știe încă dacă să iși dorească să devina o Moni(columbeanu) sau să le admire pe Marie Rose Mocioniță și Alina Cojocaru. Știu că nu sunt nume cu o sonoritate foarte puternică în rândul tinerelor, Continue Reading