enervant, românești

M-am oprit azi sa beau o cafea prin zona Lipscani. povesteam despre nemurirea sufletului cu inca 3 prieteni. am fost intrerupti de vecinul de la masa alaturata. un turist strain vroia sa ii recomandam zone frumoase din Bucuresti. a scos si o harta, incercuise ceea ce vizitase deja: Casa Poporului, zona Lipscani si o parte din Calea Victoriei. ne-am cam blocat cu totii, am mai bajbait cateva muzee, mai o biserica, dar cam asta a fost.
ne-am simtit cam naspa cand am aflat ca turistul nostru vizitase cam toate capitalele europene si stanjenit dar sincer a recunoscut ca Bucurestiul este cel mai urat oras. E greu sa iti placa dupa ce vezi Viena, Budapeste sau Praga, dar chiar asa urat este????
Ne-a aratat pozele pe care le facuse prin Bucuresit: blocuri comuniste cu tot cu aparatele de aer conditionat, maidanezi, si un ambuteiaj. Muzeul Taranului Roman i s-a parut o cladire interesanta, era singura poza mai de Doamne Ajuta, dar restul………………

chiar asa de urat e orasul nostru? chiar nu avem ce arata? daca ar fi fost insotit de un bucurestean, ar fi avut cateva chestii de vizitat, dar un turist ca el, venit de unul singur, fara prieteni romani chiar nu are ce sa faca aici ?!

mie mi se pare putin exagerata opinia lui, dar numai putin ….