biscuitisme

povesti cu stil despre eroii garderobei femeilor

cu Irina.
aseară la Il Passo am petrecut 2 ore dezbătând unul dintre cele mai hot subiecte ale fetelor de toate vârstele: pantofii. jovială și cu temele făcute exemplar, Irina ne-a purtat prin istoria pantofilor, aducând în atenția noastră detalii a căror importanță nu o sesizasem până.
trecând printr-o mică lecție de istorie, am ajuns în secolul 20, iar după ce am aflat numele celor mai populare modele, am inceput sa îi potrivim cu siluete, cu evenimente, cu tipuri de ținute.
degustând și câte un frapuccino made with magic ingredients de Stabucks am aflat și ce poarta editorii șefi de la Elle și Vogue Paris kitten heels. poate par banali, deloc spectaculoși însă cu o pereche de jeansi drepți sau pantaloni țigaretă arată de milioane.

deși nu mai este obligatoriu să asortăm sau să potrivim geanta și pantofii, o regulă mai veche rămâne în picioare la birou, niciodată cu degetele pe afară. spre deosebire de anii anteriori este permis însă modelul peep toes – pantoful cu un mic decupaj în fața care este o soluție pentru sezonul de vară la birou.

pentru un garde party însă, fiți cu băgare de seamă. fie că putem merge îmbrăcate sport, casual, sau dimpotrivă, există o ținută impusă, nu alegeți tocurile, oricât de groase sau mici sunt. orice toc se va scufunda în… pamânt.
dacă este un eveniment 100% casual, se pot purta sandalele cu talpă joasă și ornamentate cum ne dorim, însă dacă este nevoie sa avem o prezență elegantă, atunci sandalele cu talpă ortopedică medie sunt soluția optimă.

cu toate am fost de acord că niciodată nu vom avea sufiente perechi de pantofi și sandale, însă Irina a reușit sa sumarizeze o lista de modele must have pt orice femeie, pt a fi pregătită pentru orice situație.
astfel
balerini – pentru zilele proaste, în care oboseala își artă efectele, sau zilele în care pe umăr avem o poșetă grea, plină
skimmers – varianta elegantă a balerinilor
sandale 100 casual – pentru week-enduri
– sandalele seducătoare
escarpeni – potriviți oricând
– pantofi cu toc stiletto
sandalele nude

sandale cu platformă
d’orsay – clasici, feminini, niciodată demodați și extrem de feminini
sandalele sau pantofii seducători – pentru serile în care vrem să arătam dar mai ales să ne simțim seducătoare

liber la teniși sau mocasini (pt că și vara mai plouă).

pe lângă toate sfaturile maestrului Irina, eu aș adăuga o 2 mici recomări:
1 – CURAJ! – purtați ce va place și ce vă face să vă simțiți cum vreți voi sexy, încrezătoare, cuminți, vesele. nu va temeți de culori sau modele frumoase, curajoase, care ies din tipare, care sunt pur și simplu altfel.
2 – nu vă zgârciți! alegeti pantofi de foarte bună calitate, chiar dacă prețul este uneori piperat și este necesar să faceți mici eforturi pentru a-i achiziționa. dacă de o geantă ușor nepotrivită ținutei ne mai putem debarasa, de pantofi nu ne putem descălță în timpul unui eveniment, sau la birou. astfel, este vital să ne simțim bine în pantofii noștri, sa aratăm asta și să nu obosim. un pantof cu un calapod prost, un pantof greu sau inconfortabil ne va face sa arătăm ca niște superbe lalele ofilite și toata strălucirea înfățișării noastre va păli din cauza poziției incorecte și chinuite pe care o vom afișa.
pot transforma spectaculos o ținută, depinde de voi sensul în care se va face transformarea.
cumpărați deci chibzuit și fară să vă zgârciți și alegeți cât mai corect posibil ceea ce veți purta în funcție de momentul zilei, stilul locului / evenimentului și al siluetei voastre.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge