enervant, românești, tot romanul se pricepe la ...sport

și acum Știrile din Sport

m-am obișnuit cu Știrile de la ora 5. chiar și cu cele de 22 și matinanele sumbre care îți strică orice chef de viață în ultima vreme, fix de la prima oră din zi. ma obișnuisem însă ca prin amalgamul de mizerii politice, violențe și alte lucruri “senzaționale” să mai văd și stirile sportive. acum câțiva ani mai aflam despre performanțele sportivilor români, despre ce se mai întampla la Deva, la Snagov și tot așa.
astăzi suntem informați despre noile mașini și telefoane ale jucătorilor de fotbal, despre iubitele și amantele acestora care se mândresc cu relațiile lor extraconjugale, cu activitatea din penitenciare a altor patroni de cluburi. în curând Divizia A va fi un reality show behind bars, sezon complet.

Se vorbește prea puțin despre cei care fac performanță și despre sacrificiile pe care aceștia le fac pt ca noi să putem să îi numim “sportivii noștri de aur”.
Prea puțin știm despre efortul micuțelor gimnaste de la Deva, de câta muncă și durere există în spatele prețioaselor lor medalii care noua ni se cuvin. Prea puțin știm despre cât muncește Simona Halep pt ca știrile sportive să poată face presupuneri despre “ce casa își poate lua Halep cu banii câștigași la Turneul din Dubai”.
Nimeni nu vorbește despre oamenii care plutesc pe ape, oferindu-ne speranța că din nou vom putea avea un alt Ivan Patzachin, sau o nouă Violeta Beclea Szekely, Gabi Szabo, Camelia Potec, etc.
Vorbim prea puțin despre cum ajungi să ai performanță, vorbim prea mult despre viața personala a unor performeri de mâna a doua. Vorbim prea puțin despre efort, disciplină, conduită și muncă, vorbim prea mult despre ce poți face cu banii și notorietatea câștigate după ce “te faci mare”.
Ne dormim performanță, dar nu investim în propriile noastre valori. Difuzăm și promovăm cancanurile din lumea sportivă, pt că performantele sunt din ce în ce mai rare.
Apreciem mizeria, uităm care ne sunt valorile și uităm sa investim în oamenii noștri.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge