Bucurestiul nu e pentru oricine

am obosit sa aud/citesc fraze care contin” vaaaai, da’ cum puteti sa traiti in orasul ala” sau “Bucurestiul e insuportabil”. pe bune? pe bune, pe bune? mi se pare cam ipocrita situatia.
pai daca e asa de rau, de ce naiba toti provincialii doresc sa vina in Bucuresti la scoala, la munca, la baut, la cumparaturi samd?????
Bucurestiul se maturizeaza si devine usor usor o mica metropola, nu mai e doar un simplu “oras mare”. este un pol cultural, universitar si economic, e locul de unde se da tonul inca in tara asta (cu tot cu ardeal, banat si moldoveni).
Bucurestiul e al dracului de viu! la orice ora din zi si din noapte freamata si emana viata, cu tot ce inseaman bun si rau.
Bucurestiul e sigur intr-o proportie foarte mare, comparativ cu alte orase europene de talia lui.
Bucurestiul e dinamic, e agitat, functioneaza pe fast forward si nu e pt oricine. Aici fie esti leu si lupti 24 din 24, fie esti leu nitel destept si lupti cat ai chef, iar in rest te separi mental de nebunie si traiesti in ritmul tau, in vacanta, pana a doua zi de dimineata.
Bucurestiul are caini vagabonzi. dodoloti si blanosi si frumosi! pt ca lumea ii iubeste si ii hraneste si care nu sunt chiar asa de agresivi pe cat exagereaza unii. dar ii avem! si sunt ai nostri. si ce?
Bucurestiul are in soundtrack si “sticleeeee goaleeeee cumparaaaaaam!” dar pe bune ca sunt mici copii pe langa Craiova, Strehaia si alte sate cu palate de pe langa orase cu pretentii occidentale.
Bucurestiul e frumos foc! si nu doar super centrul istoric arata bine, ci si parcurile, bulevardele, Casa aia a Poporului, Cotroceniul, muzeele. Si ce sa vezi? mergi prin parc si nu se termina poteca in 3 minute!
Bucurestiul are un trafic aglomerat. pai da, pentru ca aici oamenii au masini, muuuulte masini, frumoase, fatoase, fitoase, mici si mari, colorate si cu personalitate. in Bucuresti nu mergem cu caruta! dar mai mergem cu bicicleta, cu rolele, cu placa si vaaaaai, mergem si pe jos sau cu metroul!
Bucurestiul are Ateneul, are spitalul Coltea, Carul cu Bere, Hanul lui Manuc, Opera Nationala, Arena Nationala, Biserica Stavropoleos…
Bucurestiul i-a avut pe Michael si Bon Jovi, Lara Fabian sau Diana Krall, pe Elton, pe Reamon si Aerosmith.
Bucurestiul a nascut Carturestiul, ii are pe Jezebel si pe Publika 🙂
Bucurestiul nu este “fain”. Bucurestiul e misto, e tare! E pentru cei puternici, pentru cei care muncesc, pentru cei care vor sa aiba realizari si concedii frumoase, pentru cei care vor sa invete, pentru cei care nu isi ascund lenea in “linistea oraselor faine de provincie”, pentru cei care sunt dispusi sa lupte pentru vise implinite.
Bucurestiul iti da libertate. nu te constrange la datinile sale, ci si le imbina cu ale tale. te lase sa cresti, sa infloresti sa iti pui amprenta in el. aici nu strici nimic, aici construiesti zi de zi!
Bucurestiul are privesliti uimitoare, dar da nu vezi Postavarul sau Piatra. insa, daca te sui in masina, le vezi in 3 ore. la fel si marea.
Bucurestiul are si “viata la tara” – se numeste Baneasa, Pipera, Corbeanca, 1 Decembrie, Popesti, Mogosoaia samd…
Bucurestiul este pentru cei care pot si pentru cei care vor cu adevarat.

iar pentru astia carcotasi luati de aici si o parere de “strain” si apoi play filmuleţului de mai jos. dar intâit cititi parere de “strain” !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Proudly powered by WordPress | Theme: Funky Blog by Crimson Themes.