comunicare, d'ale CS-ului

Despre imaginea profesională de succes cu Mihaela Berciu via eva.ro

m-am teleportat în locul Raluxăi la workshop și copchil cuminte cum sunt, m-am întors cu notițe și impresii draguțe, dar mai ales cu o arzătoarea dorință de a-mi cumpara repede-repede o cămașă cu butoni.

Imagine, maniere, bun gust, comunicare verbală și mai ales nonverbală. Despre asta ne-a vorbit Mihaela Berciu azi la workshopul eva.ro. A început prin a ne explica faptul că evaluarea unei persoane dureaza 2 secunde, apoi mai beneficiezi de inca 60 de secunde dupa care gata, ai fost deja catalogat. Interlocutorul tău și-a creat părerea despre tine și va reacționa în consecință. Ca atare, trebuie ăa exploatezi la maxim cele 2 secunde și apoi minutul pe care îl ai la dispoziție.

Mereu trebuie să comunicam mesaje consistente și consecvente despre imaginea proprie, trebuie să ne cunoaștem valoarea și să ne controlam tot timpul reputația. O strângere de mâna fermă, fara sa îi rupi degetele celuilalt trebuie mereu însoțită și de contact vizual și nu uita niciodată să zâmbești.

Chiar dacă e vara, nu trebuie să ne lăsăm furate de peisajul de vacanță și să ne facem apariția cu degetelele de la picioare la vedere. O ținută business niciodată nu va fi alcatuită cu acest tip de încălțăminte. Așa că oricât de toridă este ziua, nu veniți în șlapi la birou, sau sandale cu toc de seară – mai ales la întâlniri! Există și pantofi mai confortabili cu tocuri medii  precum și încalțăminte estivală cu botul închis.

Putem construi o garderobă extrem de funcțională cu 20 de piese, obținand cam 80 ținute diferite, toate având ca piesă centrală sacoul.  Accesoriile mereu vor pune accente în ținută, dar trebuie să fie discrete și de calitate, iar ceasul este înca un « must ». Butonii unei cămași albe mereu vor fi mult mai drăguți decât un șir de brățări gălăgioase, iar cerceii cu siguranță nu trebuie sa se bălăngane în continuu.

În viața profesională, culorile sunt și ele purtătoare de cuvânt, alaturi de croieli și textura materialelor. Este clar că tebuiesc evitate decolteele generoase, fustele foarte scurte, culorile țipătoare sau texturile foarte fluffy sau transparente, ori cu imprimeuri mari precum și mesaje de orice natură.

În concluzie, ar cam trebui mereu să afișăm seriozitate si profesionalism, dincolo de mesajele și caracteristicile personale. Asta pentru că în cele 8 ore de lucru suntem reprezentantele unei companii, purtatoarele unui brand cu toate valorile sale (fie el și brand personal).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge