oameni și locuri, românești

Domnul de Roua

razele soarelui l-au transformat în rouă, iar Avincis a transformat o seară ploioasă într-una incendiară în The Bankers, cu ajutorul lui Alex Porro & Benetone Band!

 

avincis Legenda spune că Domnul de Rouă își vizita în timpul nopții iubita, dar o părăsea spre a ajunge înapoi acasă înainte de cântarea cocoșilor și de răsăritul soarelui. într-o noapte, la rugămințile iubitei sale, locuitorii satului au închis cocoșii, iar Domnul de Rouă nu a mai auzit cântul acestora. încercând să se întoarcă acasă, misteriosul crai a fost surprins de razele soarelui și transformat în rouă.

Avincis cred în legendele nescrise dar spuse de secole pe dealurile Dobrușei și cu talent și maiestrie au reușit sa aducă ambele personalități ale Domnului de Rouă în cele doua vinuri ce îi poartă numele. în veșmânt alb sau roșu, Domnul de Rouă este la fel de seducător.  Domnul de Rouă în Alb este proaspat, parfumat discret și usor mineralizat, precum roua dimineților de vară. l-am savurat strop cu strop, iar sufeltul meu îl asortează perfect cu o partitură fină de pian reprodusă într-o zi cu soare bland și miresme proaspete. te fură și îți infățișează în minte minunatele dealuri ale podgoriei și chicotelile pline cu voie bună ale domnițelor înamorate care își povestesc în șoaptă năstrușnicele dorinți.
Domnul de Rouă în Roșu ne lasă să gustăm din taina nopților pretrecute în brațele ibovnicei sale. savurați-l in tihnă și lasati-va invadați de aroma fructelor proaspete transformate în licoare magică, în ceasurile tainice ale nopții. și nu vă sfiiți să îi cadeți în mrajă, pentru că este un cuceritor care vă va cuceri pe nesimție, în taină, cu răbdare și mister,

Drink the legend! și de ce nu, deveniți o parte din ea, măcar pt o seară! și fiți cu băgare să nu vă prindă dimineața, pt că cine știe, poate chiar tu vei fi următorul domn de rouă, sau următoarea doamnă.

benetonedomnul de rouaBucurești, vineri, 25 aprilie, la Ciao Bar & Amici (str. Ion Ghica nr. 6, vis-a-vis de Cinema Pro)
București, sâmbătă, 26 aprilie, la Jazz Book (str. Carol Davila nr. 1)

Brasov, joi, 1 mai, Terroirs boutique du vin (Str. Diaconu Coresi)

Cluj, vineri, 2 mai, Bricks (str. Horea nr. 2)
Cluj, sambata, 3 mai, Jaxx (str. Emil Isac, 25)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge