oameni și locuri, românești

Un martisor foarte s!mpa a venit de la the Tabu lady, Cristina  Bazavan.
Alaturi de 49 de doamne din blogosfera noastra am vizionat cu toatele Buna! Ce faci?, acompaniate de Redd’s si cocktailuri Cointreaupolitan la cafeneaua cinematografului Patria.

O comedie cu un umor fin, care te relaxeaza si te face sa pleci cu o stare de bine dupa ce o vizionezi, cum bine spuneau Raluxa si fetele, “primul film romanesc dupa Filantropica destinat publicului care cauta relaxarea aia lipsita de superficialitate pe care ti-o serveste prea putin cinematografia romaneasca de azi.”

Nu cred ca cinematografia romaneasca e slaba, cred insa s-a ingropat prea mult in tematica comunista, in drame si imagini intunecate. Oricat de negre au fost perioadele din viata romanilor, viata lor totusi a avut culori pe care in ultii ani nu le-am mai regasit in creatiile cinematografice. Da, este cunoscut faptul ca filmul european este mai …metaforic, …mai artistic si mai putin spectaculos decat cel american, insa uneori oamenii obosesc sa vada chestii triste si au nevoie de impulsuri pozitive.

Ei bine, Buna! Ce faci? trateaza un subiect foarte des intalnit in realitatea oamenilor care au mai mult de 10 ani de casnicie, insa o face cu umor, Continue Reading