d'ale biscuitelui, emoții, trăiri și povestiri, oameni și locuri

Ma consider fericita pentru ca un om cu care am impartit viata o bucata de vreme astazi imi este un bun prieten. Ma bucura faptul ca este tocmai el, pentru ca ma cunoaste foarte bine, cu bune si rele si ma simt in largul meu in prezenta lui, pentru ca oricand ii pot spune orice.

Au trecut multi ani de la momentul in care vietile noastre au pasit pe drumuri diferite, insa niocidata povestea noastra nu se va sterge. Ar fi pacat, au fost timpuri frumoase, cu bune si rele, cu aventuri si patanii de tot felul, cu emotii, vise, lacrimi si tot tacamul.

Mi-am amintit un episod de acum taspe ani, cand eu eram actuala iar ea era fosta. Mi-am amintit  cat de tare ma durea prezenta ei, revenirea trecutului lui in prezentul nostru. Mi-am amintit cat de nesigura ma facea sa ma simt prezenta ei in viata mea, prezenta lor in viata noastra. Orice om constientizeaza ca celalat are un trecut, ca nu este primul sau prima dragoste, amant/a etc, insa nimanui nu ii place ca prezentul si viitorul sa traiasca mereu legat de acest trecut.

Daca ai un trecut si nu il aduci perdioc in prezentul tau, nu inseamna ca nu ii respecti amintirea si trairile din vremurile de demult. Dar nu degeaba exista o alta replica din popor, aceea cu “a merge mai departe”. Mai departe presupune un prezent nou, care este complet dezlegat de trecut, care nu trebuie sa traiasca mereu cu  reveniri ale trecutului, cu comparatii si temeri.

Trecutul ramane in urma, asa cum am ramas si eu, iar tu trebuie sa iti urmezi noua viata, alaturi de noua “actuala” iar eu, fosta, sa raman doar in amintirea ta si niciodata in prezentul vostru. Prezentul si viitorul sunt ale voastre, trecutul a fost al nostru.

Nu avem case, averi si copii de impartiti, ci doar un sac de amintiri ale noastre, care ar trebui sa ramana doar ale noastre, asa ca prezenta mea in viata ta acum este intuila. Ba chiar prezentei, eu, fosta, ii pot crea o stare neplacuta si nu mi-as dori sa va umbresc vreo clipa fericirea sau sa va lipsesc de un zambet. Continue Reading