oameni și locuri, viața bate filmul

musarrat misbah
Este femeia care a pus bazele Depilex Smileagain Foundation în 2003. Ce este Depilex? Un lanț de saloane de înfrumusețare. Ok, veți spune nimic interesant până aici.
Ceea ce face aparte Depilex este personalul: în general personalul este format în mare parte de femei care au cazut victime ale înfioratoarelor atacuri cu acid, kerosen sau ulei încins. Se știe că aceste metode sunt practicate în zona musulmana și hindusă ca un fel de pedepsire sau răzbunare asupra femeilor. Aceste acte crunte au la bază motive greu de înțeles pt occident, cum ar fi refuzul une unei femei exprimat în legatură cu ieșirea alături de un pretendent, chiar daca nici familia fetei nu permite, gelozia, suspiciunea de infidelitate, obsesia, sau căutarea unui motiv pt a genera separația soților, pt ca soțul să se poată recăsători ulterior. Femeile sunt mutilate fără suflet, de cele mai multe ori ajungând în depresii ireversibile. Practic sunt niște ființe distruse.
În această lume greu de înțeles pt noi o femeie a avut curajul sa lupte pt cauza ascestor ființe nenorocite pe viață: Mussarat Misbah a decis să le ofere în primul rând un loc de muncă, iar din banii câștigați astfel, femeile își pot plăti operațiile reparatorii, terapia, dar mai ales lupta pt reintegrarea în societate. Continue Reading