la grămadă, oameni și locuri


Prin prisma jobului am cunoscut foarte mulți oameni, însă foarte rar mi-a fost dat să rezonez din prima cu ei. Nu sunt oameni pe care ii admir efectiv de sus până jos. De curând am revăzut un colaborator nespus de drag mie. Cu fiecare revedere mă minunez cât este de elegantă, de sinceră, modestă și cu mult mai frumoasă decât pe TV (antena 3 – Q&A). O ființă care emană feminitate, care radiază noblețe sufletească și un om care realmente ne poate da o multitudine de lecții de viață.
Oricât mi-as căuta cuvintele, nu cred că as reuși să exprim pe de-a întregul admirația și respectul pe care le port Florianei Jucan. Ca atare, eu mă opresc aici și vă las în compania uneia dintre scrierile ei.
Enjoy!!! Continue Reading

la grămadă, românești

….sau majestatea sa Regină a României. Marie Alexandra Victoria – Principesă a României, Principesă de Edinburg şi Gotha, prinţesă a Marii Britanii şi Irlandei, Nepoata a Reginei Victoria a Marii Britanii si a Țarului Alexandru al II-lea, consoartă regelui Ferdinand începând cu 29 decembrie 1892 şi Regină a României, încoronată ca regină a României Mari, la festivitatea de la Alba Iulia (din data de 15 octombrie 1922)
Maria Alexandra Victoria fost supranumită de popor “Mama răniţilor”, “Regina-soldat”, pentru atitudinea ei bravă din timpul Primului Război Mondial, alaturi de alte doamne de la curte a lucrat în spitalele de campanie.

Regina Maria a călătorit la Paris în timpul Conferinţei de Pace şi s-a instalat cu fiicele sale la Hotelul Crillon, în Place de la Concorde. Primul ministru francez Clemenceau a prezentat Reginei omagiile sale, Continue Reading

oameni și locuri, viața bate filmul

musarrat misbah
Este femeia care a pus bazele Depilex Smileagain Foundation în 2003. Ce este Depilex? Un lanț de saloane de înfrumusețare. Ok, veți spune nimic interesant până aici.
Ceea ce face aparte Depilex este personalul: în general personalul este format în mare parte de femei care au cazut victime ale înfioratoarelor atacuri cu acid, kerosen sau ulei încins. Se știe că aceste metode sunt practicate în zona musulmana și hindusă ca un fel de pedepsire sau răzbunare asupra femeilor. Aceste acte crunte au la bază motive greu de înțeles pt occident, cum ar fi refuzul une unei femei exprimat în legatură cu ieșirea alături de un pretendent, chiar daca nici familia fetei nu permite, gelozia, suspiciunea de infidelitate, obsesia, sau căutarea unui motiv pt a genera separația soților, pt ca soțul să se poată recăsători ulterior. Femeile sunt mutilate fără suflet, de cele mai multe ori ajungând în depresii ireversibile. Practic sunt niște ființe distruse.
În această lume greu de înțeles pt noi o femeie a avut curajul sa lupte pt cauza ascestor ființe nenorocite pe viață: Mussarat Misbah a decis să le ofere în primul rând un loc de muncă, iar din banii câștigați astfel, femeile își pot plăti operațiile reparatorii, terapia, dar mai ales lupta pt reintegrarea în societate. Continue Reading

oameni și locuri

audrey hepburn
S-a născut la Ixelles, o comună din cadrul regiunii Bruxelles în Belgia, unicul copil al baronesei Ella van Heemstra și al lui Joseph Victor Anthony Ruston. În 1935 părinţii divorţează, iar Audrey urmează o şcoală de fete din Kent, iar în 1939, în faţa iminenţei războiului, se mută împreună cu mama sa la Arnhem, în Olanda, unde Audrey urmează Conservatorul din localitate până în 1945.
La sfârşitul războiului, continuă cursurile de balet la Amsterdam, iar din 1948 la Londra. Pentru a se întreţine financiar a lucrat ca model pentru diverşi creatori de modă. Datorită înălţimii sale şi a problemelor de sănătate din timpul războiului, a renunţat la balet şi s-a dedicat actoriei, o cariera în care putea excela.
În timpul unei filmări i se oferă un rol principal într-un spectacol de pe Broadway. Întruchiparea feminității și a copilăriei, fragilă și strălucitoare, Audrey a fost uimitoare. Prima sa producţie Hollywoodiană este filmul Vacanţă la Roma din 1953 unde deţine rolul principal, alături de Gregory Peck, apariție care Continue Reading

oameni și locuri, românești, viața bate filmul

mociornita

Este nepoata cunoscutului industriaș din perioada interbelică Dumitru Mocioniță. Tatăl ei, Ion Mociorniță a fost deținut politic, timp în care toată averea familiei a fost confiscată, iar Marie Rose împreună cu mama ei au fost nevoite să trăiască în podul unei case de pe lângă parcul Cișmigiu și nu în casa familiei sale de pe strada Paris. Tatăl ei a fost eliberat după 7 ani de detenție, în 1954. Și-a găsit soția într-o sarăcie lucie.S-au apucat sa-si ia viata de la capat. În perioada cat tatăl lui Marie Rose a fost închis, mama ei a fost nevoită să divorțeze, pt a putea lucra, fiind artist plastic. Legat de momentul revenirii tatălui sau din închisoare, Marie Rose declara într-un interviu: “Mama îmi povestește că atunci când s-au desparțit ea era foarte cochetă, elegantă și frumoasă, iar tata era un băiat „glamorous”, cele mai frumoase mașini, o echipă de fotbal… A revenit din închisoare într-o dimineata, la ora patru, fara sa-si anunte întoarcerea. A sunat la usa casei: era ras în cap, foarte slab, numai piele si oase, galben pentru ca facuse de doua ori hepatita, cu urme ale bătăilor pe tot corpul. Când i-a deschis, mama era într-o camașă veche de noapte, zdrențe toată, pe care o salvase la momentul mutarii fortate. S-au uitat unul la altul si nu se recunosteau: „Tu esti, Ionel?”, „Tu esti, Rosetta?” Mi se pare foarte romantica povestea. Au reînceput viata, împreuna cu bunicul meu din partea mamei – Octavian Furlugeanu – care la randul lui fusese închis.” Continue Reading

oameni și locuri

Grace Patricia Kelly, iar după căsătorie Prinţesa Grace de Monaco (n. 12 noiembrie 1929 — d. 14 septembrie 1982) a fost o actriţă americană de film. După căsătoria sa cu Rainier al III-lea de Monaco a renunţat la actorie, dedicându-se noului său rol în cadrul familiei princiare de Monaco. A fost mama a 3 copii: Prințesa Caroline Louise Marguerit, Prințul Albert al II-lea(actualul monarh) șii Prințesa Stéphanie Marie Elisabeth.
S-a născut în Philadelphia, iar la o vârstă fragedă a ales să plece la New York pt a studia actoria în cadrul Academiei Americane de Artă Dramatică.Înainte de a se muta la Hollywood, a lucrat ca actriță și model, având prima apariție pe Brodway în 1949 și apărând pe coperta Cosmopolitan.
A debutat în lumea hollywood-ului cu un rol minor în 14 Hours, iar primul rol major l-a primit în High Noon. A urmat Mogambo, film care i–a adus o nominalizare la Oscar și o alta la Globul de Aur(1953). Continue Reading