oameni și locuri

audrey hepburn
S-a născut la Ixelles, o comună din cadrul regiunii Bruxelles în Belgia, unicul copil al baronesei Ella van Heemstra și al lui Joseph Victor Anthony Ruston. În 1935 părinţii divorţează, iar Audrey urmează o şcoală de fete din Kent, iar în 1939, în faţa iminenţei războiului, se mută împreună cu mama sa la Arnhem, în Olanda, unde Audrey urmează Conservatorul din localitate până în 1945.
La sfârşitul războiului, continuă cursurile de balet la Amsterdam, iar din 1948 la Londra. Pentru a se întreţine financiar a lucrat ca model pentru diverşi creatori de modă. Datorită înălţimii sale şi a problemelor de sănătate din timpul războiului, a renunţat la balet şi s-a dedicat actoriei, o cariera în care putea excela.
În timpul unei filmări i se oferă un rol principal într-un spectacol de pe Broadway. Întruchiparea feminității și a copilăriei, fragilă și strălucitoare, Audrey a fost uimitoare. Prima sa producţie Hollywoodiană este filmul Vacanţă la Roma din 1953 unde deţine rolul principal, alături de Gregory Peck, apariție care Continue Reading