enervant, românești

mda, am trecut categoria asta în listă, dar speram să fie cât mai puține articole pe care să le încadrez aici. Iată că acum sunt nevoită să adaug încă o bila neagra în acest bol. de ce? pt că în ultima vreme am fost martorul unor evenimente mai puțin plăcute și pur si simplu imi vine să strig în gura mare: suntem o nație de oameni de 2 lei!!!!
așa m-am săturat de oameni care știu ei tot, chiar mai bine decât tine. și știu ei și ce e mai bine pt tine, și mai știu că dacă un medic spune că nu se poate un lucru, alții știu ei mai bine că se putea.
așa mi s-a luat de oameni fățarnici și meschini, care nu au curajul să spună ceea ce gândesc, care mint și se prefac cu o naturalețe înspăimântătoare, în loc să aibă curajul să spună fix ce gandesc și să își asume chestia asta. știm să ne plangem că alții sunt imaturi, știm să pretindem orice de la oricine, că doar noua ni se cuvine, dar în schimb ce oferim? minciuni sau prefăcătorie? secrete de telenovele și bârfe de 2 lei la colțurile holurilor ?!!!! când ne deranjeaza ceva, de ce nu avem curajul să spunem cu voce tare, în fața tuturor?
nu înțeleg handicapul asta, impotența de a te ridica și a spune ce gândești, de ce cuvintele rostite sunt atât de înfricoșătoare?

am observat că scara valorica a societății se schimbă, dar sa devină onestitatea, loialitatea, sinceritatea și respectul virtuți pe cale de disparitie?! în ce lume ajungem sa traim?!