incediul făcut bombă atomică

mda, ca naiba. Chiar nu îmi găseam cuvintele. Cum zăceam eu ca orice leneş veritabil, iacătă la TV mare transmisie live pe antena 3 cu incendiul de la Pipera. Nu îmi ia mult şi cuplez al cui e depozitul şi mă pleoştesc. Da, cunosc respectiva firmă, cunosc oamenii care lucrează acolo şi ţin la ei enorm de mult. Mă îngrozeam numai gândidu-mă la pagubele produse de acest incendiu. Toţi ştim că piaţa auto e mai mult moarta decât vie, multe firme românesti dau faliment. Această companie 100% românească să zicem că înca mai respira, înca mai ţinea căpşorul deasupra apei. Paguba produsă de incendiu daca nu îi va îngropa, sigur le va îngreuna cumplit paşii în următoarea perioadă.
Dar vai, încep să mă scârbesc. Antena 3 aberează de mama-mama, susţinând că sunt sunt nu ştiu câte victime omeneşti din rândul pompierilor. În intervenţiile repetate, reprezentanţii ISU îi linişteau pe “jurnaliştii” cu antenuţe că e vorba de intoxicaţii cu fum, pompierii respectivi revenind în cursul nopţii la locul incendiului. Antenoşii nimic, disperaţi să caute senzaţionalul într-o tragedie şi sa dea ei verdicte, pur şi simplu umflau tântarul de îl făceau dromader.
Apoi vin şi autorităţile: le dăm amenda, le facem, le dregem. Adică bieţilor oameni nu le ajunge dezastrul în sine, pierderea uriaşă şi tot tavalugul în care sunt acum antrenaţi. Tipic românesc: ăştia sunt în comă şi noi le luăm tubul cu oxigen. La câtamai păguboiul e acolo, chiar mai conteaza 60.00 ron amenda??? Discutăm de o firma 100% românească, care înca îşi ţinea angajaţii pe posturi (fară să îi concedieze pe motiv de criza cum fac multinaţionalele şi fără să îi oblige la 10 zile de concediu fără plată), plătitoare de taxe la bugetul unui stat incapabil sa susţina orice (şi bun numai să dea în cap).
Just, e neplăcut, fumul e naşpa, spaima generata în jurul evenimentului cât casa, dar nu a murit nimeni din fericire, nici nu ma muri nimeni din cauza acestui incendiu. Oprescu vine şi vorbeste de “incidente idioate”??? Dar nu iţi e ruşine domnul primar sa vii cu gura mare şi atitudinea dumitale vulgară şi arogantă, numai să fii văzut în prag de electorală?!!! Dar când vine vorba de miile de şantiere din Bucureşti care ne poluează plămânii zi de zi, mult mai grav decât fumul degajat de acest incendiu, atunci unde eşti domnu’ primar? Când utilajele şi maşinile speciale care intră şi ies de pe şantierele Bucureştene provoacă accidente în care au murit oameni (calea plevnei acum un an sau doi când 2 copii pe motocicletă au fost zobiţi de basculantă), sau înşiră tone de noroi pe şoselele noastre, praf şi alte ramaşiţe ?!!!! Probabil e nevoie de fonduri la bugetul electoral şi deh… hai şi noi să ne vadă lumea…. Scârbos şi jenant !!!
Autorităţile române din orice domeniu sunt bune numai să vina si sa constate “moartea pacientului” şi să amendeze. Dar să ajutăm, să prevenim domnilor, nu ştim???
În loc să ne susţinem companiile noastre, le facem vânt în prăpastie. Da, un eveniment neplăcut pt toată lumea, dar se putea întâmpla oricui, e un accident. Nu au vrut bieţii oameni să îşi dea foc singuri la valiză pentru că se plictiseau sâmbata seara acasă!!!
Şi pentru că suntem un stat care sprijină companiile noastre, le punem şi noi sare pe rană si dăm o mână de ajutor la săpatul gropilor.

Îmi doresc din tot sufletul ca toată gaşca de oameni minunaţi să aiba nervii tari şi să facă faţă acestei încercări, să găsească sprijin la vechii parteneri şi să treacă cât mai repede peste acest moment.

11 thoughts on “incediul făcut bombă atomică

 1. pisule…treaba e ca…multi vad…putini pricep si si mai putini fac ceva…

  asta e marea gresala a romanului din romania

 2. Las ca i ajutam noi sa iasa din cacao…nasul meu de pompier batrin imi spune ca a fost pus…nu iau asa usor foc anvelopele, cu toata cerneala lor…sper sa gaseasca ceva urme…iar oprescu(cu o mic, pentru cei pe care i desconsider ca oameni) trebuia sa si tina gura, nu sa si faca campanie…dobitocul cistiga 60000 de ron, dar pierde o gramada pe care o dau oamenii astia pe taxe si impozite locale….primar facut la apelul bocancilor…

 3. comentariu preluat de pe site-ul unei televiziuni

  adi
  acum 20 minute
  toata lumea zice “vai ce dezastru, s-a poluat Bucurestiul, sa le dea amenda, sa le faca dosar penal, etc “, nu se intreaba nimeni cati oameni vor ramane probabil fara locuri la munca, sotul meu e angajat la firma respectiva si a fost acolo sambata noaptea.

  sonia
  acum 12 ore 48 minute
  intamplarea face sa cunosc ce s-a intamplat acolo si, cu parere de rau, am realizat ca presa spune numai vrajeli! atatea variante NEADEVARATE am auzit in presa despre acest incendiu! mi-ar fi si rusine! si acum ma refer la toata presa! se pare ca in tara asta, pentru audienta se face orice, se apeleaza la minciuna, PE CAND ADEVARUL E LASAT UNDEVA IN UMBRA! cata lipsa de PROFESIONALISM!!!

 4. Stau undeva in baneasa si am primit o gramada de telefoane de la familie cu privire la un mare incendiu in zona. Am deschis televizorul unde toate posturile comentau incendiul din “pipera” cu toate ca eu l-as fi localizat mai aproape de cartierul aviatiei. Oricum timp de cateva ore am asteptat ingrijorat mirosul persistent ce nu a aparut nicicum.
  Poate si pentru ca sunt din generatia cernobal, imun la “particulele in suspensie”

 5. Ce sa zicem? Hai sa vedem mai bine cum ii putem ajuta? Eu zic ca ar trebui vazuta si treaba asta…e pacat ca s a intimplat, iar eu sunt sigur ca i a lucrat concurenta…din pacate nu pot dovedi nimic:(…dar experienta imi spune ca asa e…). Oare faptul ca incepe un nou sezon de vanzari, prezenta unor politicieni si declaratiile lor date in graba si altele nu inseamna asta? Sau astia vin ca mustele la miere?

 6. Nici la mine in Domenii nu s a vazut nici un nor, dar dioxina este perfida, se baga in sanii nostri si ne face cancer…problema este ca in 5 minute s a raspindit in toata tara, noroc ca a batut vantul spre rusi..si ne a infestat apele si pasunile…cred ca fumul ala a luat tactica lui Stefan cel Mare..sau a lui Muc cel Mic? Naiba stie, dar la cite prostii s au debitat in presa mi au ajuns pentru 50 de ani…mai era o dobitoaca la antena 3 care spunea ca aude cum explodeaza cauciucurile:))

 7. descopar acum o alta cretinitate: “Rotis Lux mai are un punct de lucru neautorizat pe Barbu Văcărescu, a explicat şeful Gărzii”. Domnul Sef de garda de mediu sa se intereseze ca spatiul ala e sediul firmei de ani de zile, proprietate privata, punct de lucru declarat, autorizat samd de prin 2003. Cat de meschin, nesimtit si disperat dupa cititori trebuie sa fie un ziar/site sa minta in halul asta, sa nu se documenteze si sa publice orice ?!!!! regula celor 3 surse s-a dus pe ….

 8. De ce oare astia din presa ne sterg posturile? Le e frica sa nu le luam piinea de la gura? Dar chiar..citi mai citesc ziarul sau privesc stirile? Tare curios sunt sa aflu…dar ce sa mai zicem..cind auzi de audienta de 1,ceva la % la antena, care se crede mare post tv inseamna un 10% din tara? Cum putem sa i spunem acestui individ de la garda de mediu ca nu este nevoie conform legii din 2007 de autorizatie de mediu la un service auto> Iar restul sunt ok din 2003 cind le am facut EU? Domn comisar…conform legii cod CAEN 4520 nu are nevoie de autorizatie de mediu decit pentru activitatea de vopsitorie si spalatorie auto…iar pentru cerneluri acolo este doar un birou…mai informeaza te.

 9. Realitatea vine cu date: Ministerul Mediului: Poluarea înregistrată în urma incendiului din Pipera nu a depăşit limitele admise, dupa ce cu o zi inainte baga spaima in OO...

 10. Oricum e ciudat…duminca a zis mecikopinski ca norul toxic s a imprastit intr o ora in toata tara. Apoi o harta din libertatea ne arata ca a batut vantul de la nord la sud si a afectat inclusiv berceniul…dar bulgarii n au zis nimic…concluzia…niste ametiti pe care i tinem pe banii nostri si care se grabesc sa zica una alta sa ni se para ca sunt utili…incep sa cred ca mai bine il votam pe gigi, sa i termine pe astia…cercetare…institute, garda de mediu…si nici unul nu stie ce are de facut sau ce zic legile…rusine…mai trimite ti la scoala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Proudly powered by WordPress | Theme: Funky Blog by Crimson Themes.