oameni și locuri, românești

model feminin: balerina

S-a născut pe 27 mai 1981, a început de mică să practice gimnastica, pt ca la vârsta de numai 9 ani să ia primele lecții de balet, în ciuda faptului că pană la acel moment nu văzuse niciun spectacol live. Tot în acel an a fost aleasă alături de alți 8 elevi români să își continue pregătirea la Școala de Balet de la Kiev, unde a debutat în Don Quijote.
La 16 ani a participat la prestigiosul concurs de balet Prix de Lausanne, concurs în urma căruia a primit o bursă de 6 luni la Școala Regală de Balet de la Londra, iar după aceste 6 luni a primit un contract pentru a intra în corpul de balet al Royal Balle, dar a ales totuși să plece la Kiev ca primă balerină, sperând că astfel va dobândi mai multă experiență. A continuat să aplice la Royal Balle, iar în 1999 s-a mutat la Londra. Peste numai 2 ani a fost promovată de către Sir Anthony Dowell ca prim- balerină, după reprezentația sa din Giselle.
Poate fi admirată dansând la Royal Opera House Covent Garden, este româncă și se numește Alina Cojocaru.

2 Comments to “model feminin: balerina”

  1. gogoasa

    Interesant, dar nimic despre averea ei, cu cine se duce si la ce cluburi isi pierde noptile? Cum vrei sa se scrie mai mult despre ea? Eu am citit oddta despre ea intr un ziar, care nu era de scandal si am vazut o la Opera din Bucuresti. In rest mai nimic pe aici, doar pe la BBC…pana ni l a scos si pe asta….vai de noi…..

  2. Extraordinar! Felicitari pnrteu initiativa! Eu activez in domeniul sanatatii reproducerii si al dreptului femeilor la contraceptie, printre altele. In 1998 am organizat prima campanie de advocacy (+caravana) la Cluj, Iasi si Constanta, unde am expus mica mea colectie de 14 fotografii care reprezinta femei, tocmai pnrteu a plati un tribut celor aproape 10.000 de femei care au murit in perioada comunista fiindca nu li s-a respectat dreptul la servicii contraceptive si de intrerupere a sarcinii in mod legal. Fotografiile au fost facute de sotul meu, la indemnul meu. Din pacate sotul meu nu mai traieste sa vada expozitia de acum. Astept cu nerabdare sa o vad la Bucuresti.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge