emoții, trăiri și povestiri, oameni și locuri, românești

Noua ni se cuvine

Când se aud replici de genul “ar trebui să fim recunoscători pentru…..” pe moacele românilor vezi zâmbete sarcastice şi o atitudine de “hai ma leşi?!, replici de film, empowering de 2 lei, etc”
Atitudinea asta o manifestăm în extreme de multe situaţii, pentru că trăim cu senzaţia ca noua ni se cuvine.
Nouă ni se cuvine un Retezat pe care o fundaţie din Canada l-a înscris ţn competiţia celor 7 noi minuni ale lumii. Dar când l-am vizitat ultima dată, sau când l-am recomandat ca destinaţie turistică?
Noua ni se cuvine un peisaj cum e cel de la Văliug – azi am postat 2 imagini din acest loc si pe facebook un drag prieten grec a dat un comentariu superb: “a small paradise”. Nu poţi spune că un cretan nu ştie cum e cu natura şi frumuseţile ei, dar uite, el îl aprciază mai mult decât o fac eu. Pun pariu ca nu’s mulţi nici cei care ştiu unde e localizat…..
Noua ni se cuvine ca iubita să ne înţeleagă, să nu întrebe, să ne iubească necondiţionat.
Ni se cuvine ca prietenul cel mai bun să ne fie mereu alături, la orice ora din zi şi din noapte, când şi cum vrem noi, dar mai ales să ne împărtăşească punctul de vedere.
Ni se cuvine un salariu mai bun, un job mai simpatic şi mai puţin stresant, un birou mai frumos, o maşina mai tare, o pereche de pantofi mai nu ştiu cum, un sef înţelegător, sau mai bine sa fim noi şefi fără şefi. Am auzit de atatea ori “cum să îmi facă / spună tocmai mie una ca asta”. Noua ni se cuvine ca toţi si toate să fie acolo unde vrem noi, când şi cum vrem noi.
Când am spus ultima dată mulţumesc şoferului de taxi sau chelneriţei sau vânzătoarei. Când am spus mamei ultima dată ca o iubesc? Cand am spus multumesc prietenei mele pt ca e lânga mine şi mă suportă cu toate nebuniile mele? Când am spus mulţumesc “mi alma” pt ce m-ai învăţat să simt. Când am spus ultima dată partenerului de viaţă mulţumesc pt că îmi faci viaţa mai frumoasă zi de zi? Când am spus ultima dată mulţumesc din suflet omului căruia eu îi spun “pastila mea de optimism” sau celui căruia îi spun tăticul meu numarul 2, lui Robert, lui Şmâţ, sau lui Tassadar sau Cozonacului sau lui Pisi?

… mulţumesc dragilor !!!

L.E. mulţumesc Măga & ! Mac

3 Comments to “Noua ni se cuvine”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge