la grămadă, românești, tot romanul se pricepe la ...sport

dacă nu îl urăsc pe X, rezultă că nu îl iubesc pe A

sau altfel spus: dacă țin cu Steaua, nu sunt fan adevărat dacă nu îi urăsc  pe Dinamo??? sau nu sunt fan al lui Rossi dacă nu lei zic de neamuri lui Stoner și lui Hayden???  Nu sunt suficient de fan Liverpool dacă nu înjur ca birjarul  și nu le doresc oase rupte lui Rooney sau…..  Ribery.

Pe bune daca reusesc sa înțeleg treaba asta. Înțeleg sa îți iubești echipa favorită, să zghieri din toți rărunchii, să beștelești arbitrul, zâna măseluță sau orice altceva care ar influența nefast jocul echipei tale favorite. Dar sistemul “să moara capra vecinului” sau să îi înjurăm pe ceilalți by default…… scuzați vă rog, dar ma simt un biscuite depășit de evenimente.

Țin cu Steaua de când am invățat să îi pronunț numele, pe cine trebuie să urasc mai tare? pe Dinamo sau pe Rapid?.. sau pe Jiji ?!?

Îl ador pe Rossi, este un fenomen, este cel mai talentat pilot ever, dar asta nu umbrește succesul lui Haydem obținut doar prin perseverență, constanță și un strop de noroc.

Nu domnilor, îmi pare rău, dar nu pot fi de acord cu voi. Știu, sunt dueluri de jdemii de ani, sunt marile derby-uri, dar hai să fim realiști,  să nu uităm de bun simț și de fairplay, să nu uităm de ce ne place fotbalul britanic și nu ne (mai) place cel romanesc. Hai să ne încurajam favoriții fara să dorim moartea caprei vecinului.

You’ll Never Walk Alone!!!

3 Comments to “dacă nu îl urăsc pe X, rezultă că nu îl iubesc pe A”

 1. Bun simt nu exista la fanatici. Acum nu stiu cum este prin alte tari, dar in Romania daca iti place o echipa x….musai toate celelalte echipe trebuiesc huiduite…Prefer rugby-ul. Am fost la 2 meciuri internationale, un cuvant vulgar nu s-a mentionat pe stadion si s-au aplaudat toate fazele, indiferent de echipa. Insa fireste ca noi tineam cu Romania!!!

 2. yoda

  interesant spus..
  si eu tin cu steaua…de cand ma stiu…desi 8 ani de zile am facut tenis la dinamo..
  dar…in situatia in care este fotbalul romanesc azi..cu conducatori de cluburi care apar la TV mai des decat alte personaje mult mai importante (actori, sportivi adevarati…), mai bine ne orientam spre alte sporturi

  huiduitul, injuratul si aruncatul cu pietre, petarde…au devenit sporturi de performanta pentru cei care au coeficientul de intelienta…sub 60.

 3. Sa stii ca si eu am observat acest aspect si nu se manifesta doar in fotbal sau sport. Este si in politica si in alte competitii

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge