oameni și locuri, tot romanul se pricepe la ...sport

Invazie verde in Herastrau

Mai multe surse anonime informează că duminică, 17 aprilie 2011, parcul Herăstrău din Capitală va fi supus unei invazii de proporţii, sub numele de cod: CROSUL IEPURAŞILOR VERZI. Potrivit surselor, gruparea care va lua cu asalt parcul începând cu ora 11:00, este formată din persoane lipsite de prejudecăţi, care vor să atragă atenţia asupra colectării selective a becurilor arse.
Se pare că liderul grupării este iepuraşul Becănilă, un personaj controversat, cunoscut pentru relaţiile sale cu Omuleţii Verzi. Contactat telefonic, Becănilă a confirmat aceste zvonuri, declarând că le va arăta bucureştenilor ce înseamnă să iubeşti, cu adevărat, mediul în care trăieşti.
„Acum, nimeni nu ne mai poate opri! Suntem în faza de recrutare, şi din ce în ce mai mulţi oameni se alătură cauzei noastre. Şi nici nu au cum să nu o facă, atâta timp cât este în joc sănătatea noastră, a tuturor”, a declarat iepuraşul Becănilă.
Întrebat cum reuşeşte să transforme atâţia oameni în iepuraşi verzi, acesta a precizat că doritorii nu fac altceva decăt să se înscrie pe www.omuletiiverzi.ro şi să aducă duminică, în parc, un bec ars. „De restul ne ocupăm noi. Le punem urechi şi veste verzi, iar ei se vor întrece în parc. Cei mai rapizi iepuroi şi cele mai rapide iepuroaice vor primi şi premii”, a menţionat Becănilă.
Contactaţi la rândul lor, Omuleţii Verzi nu au declarat nimic, deoarece, evident, aceştia nu pot vorbi. Din tăcerea lor am înţeles însă că vor fi acolo, cu siguranţă.
Autorităţile nu par nici ele străine de acest Cros. Avem informaţii clare că atât Ministerul Mediului şi Pădurilor, cât şi Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti susţin cauza iepuraşilor verzi şi îi ajută pe aceştia în demersurile lor. Nimeni nu poate spune cu exactitate care vor fi urmările acestui eveniment fără precedent. Fie că vorbim despre creşterea cantităţilor colectate, fie despre conştientizarea asupra importanţei protecţiei mediului, noi ne vom afla la faţa locului şi vă vom ţine la curent cu informaţii.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge