Lucian Bute: un campion mondial si mizeria romaneasca

… sau cand nu ne dezamagesc rezultatele proaste ale sportivilor (vezi fotbal) au grija altii sa ne aduca amaraciunea.

Ultimele zile au fost foarte pline pentru mine. Am venit din Belgia, am fugit la mare si am revenit in goana in Bucuresti, la concertul lui Bon Jovi. Acest final de saptamana a fost de-a dreptul exceptioanl pentru noi romanii: Meciul Victoria lui Lucian Bute in Romania si concertul impricinat.
Recunosc ca nu am fost la curent cu nebunia anterioara galei de box, pt ca nu sunt un fan al acestui sport, insa daca as fi fost acasa, sau oriunde unde as fi avut un TV, sigur m-as fi uitat, pt ca lupta un campion mondial roman. Dupa atatia ani in care fotbalul a devenit rampa de lansare pt vedete in Click.ro, la Deva lotul s-a subtiat, Camelia Potec parca a imbatranit nitel, iar Hanescu nici el nu pare a fi prea verde, pt mine au ramas in picioare Handbalul, Boxul – prin Leonard Doroftei si Lucian Bute si tenisul feminin.

Dupa atatia ani in care romanii au plans ca nu ii pot vedea pe Doroftei si apoi pe Bute luptand pt centurile lor in marile arene (amintiti-va ca doar de curand au inceput sa transmita si posturile romanesti meciurile lor de afara), a venit si momentul in care un campion mondial isi apara titlul in tara sa natala, nu in cea adoptiva.

Pentru mine ca roman, asta a fost mandria cea mai cea, sa il vad pe nenea ala jmecher pe care il adora un continent intreg (America de Nord) si nu numai cum boxeaza la el acasa. Lucian Bute este un super ambasador pentru tara asta care nu mai are cu ce sa se laude. Lucian este un exemplu pt generatiile tinere de prafuiti si afumati, deci numai de bine depsre dansul.
Si vine meciul, si vine si victoria si vine si mizeria tipic romaneasca imediat dupa meci.
Apare Udrea si se lauda cu audienta etc, apoi incepe nebunia in presa. Toata sleahta anti PDL incepe sa loveasca in Udrea, negandind nepasandu-le o secunda ca orbiti de ura, furie si de banii pe care ii primesc de la angajatorii lor, lovesc de fapt in primul rand intr-un campion mondial roman!!!

Ok, Udrea s-a lipit de eveniment. So What??? Orice politician care ar fi fost in locul ei ar fi profitat de moment si s-ar fi suit pe val (asa cum zice la cartea de PR). Deci, nu e Udrea mai desteapta/proasta etc fata de oricare altul (afirmatia e valabila numai pt acest context).

Ce mi se pare de rahat este insa reactia presei romanesti. Repet: romanesti. Presa care in loc sa “tina” cu ROMANUL campion mondial, loveste in acesta cu maxima indarjire, umbrindu-i realizarea si efortul de a lupta in Romania, doar de dragul de a se lua nitel de Udrea.

Domnilor jurnalisti meseriasi ce sunteti, nu va este jena sa improscati cu rahat o reusita de zile mari a unui sportiv roman care a boxat atatia ani in Canada, cand noi habar nu aveam cine e??? cand noi nu i-am oferit nimic!!!! Bute s-a dus prin alte tari si a muncit sa ajunga unde este acum, iar acum cand e in culmea gloriei vine sa daruiasca Romaniei din succesul sau, desi Romania nu a facut nimci pentru el. Iar in ceasul 12 si ceva, Romania ii multumeste cu un scandal de 2 bani jumate!

Va rog sa va puneti un minut in pielea lui Lucian Bute si sa va ganditi cam ce simte omul asta acum.

Lucian, te rog sa ne ierti marlania. Asa suntem noi, romanii!
si tu, si alti romani adoptati de alte tari, care ajunsi in varf, sunt revendicati nedrept de Romania. (vedeti cazul romancei castigatoare a premiului Nobel samd). Nu suntem demni de voi.

Si personal, cred ca nici Brancusi nu e de fapt al nostru. Ma scuzati.

5 thoughts on “Lucian Bute: un campion mondial si mizeria romaneasca

  1. Poate madam Udrea nu trebuia sa se afiseze, ca nu a facut ce a facut pe banii ei. In plus asta a fost un act de normalitate, indiferent ca e Bute sau un alt campion. Nici nu ar trebui sa se puna problema banilor la o astfel de gala, care oricum cred ca scoate destui bani din publicitate, astfel incit sa se poata acoperi costurile. In rest? logic sa i multumeasca, ca era si ea pe acolo si Bute e un cavaler. Iar cum in Ro avem numai presa de scandal ce vroiai sa faca? Scandal, nu? Probabil daca pierdea Udrea ar fi fost piaza rea…asa ca…au si ei un subiect

  2. Gogo, oricine ar fi fost in locul lui Nuti ar fi procedat la fe: ar fi speculat momentul atat personal car si pt obiectul muncii sale si ar fi folosit forta de endorsare si popularitatea lui Lucian Bute. Degeaba strigam noi ca “nu erau banii ei” samd. Nu sunt banii ei, si ce???? De ce nu au facut si altii ca ea, pe “alti” bani sa sprijine asemenea evenimente, ca doar Bute nu boxeaza de ieri, valabil si pt galele lui Doroftei.

    Pe mine ma dezamageste reactia romanilor si mai ales reactia juranlistilor cu pretenii, care nu isi pot pastra neuronii la rece si nu pot fi obiectivi.

    Ca se nuemste UDrea, sau oricum s-ar fi numit omul care a facut ce a facut ea, cu banii altora, pt noi, trebuia apreciat si in niciun caz nu trebuia umbrit succesul unui campion mondial.

  3. Dac-ai sti cat ma indispun si pe mine manifestarile astea ale conationalilor nostri! Ajungem sa nu ne mai bucuram de nimic fiindca aproape totul se politizeaza.

  4. ideea e ca tocmai udrea trebuia sa se abtina, sa bage pe altul in fata. punem pariu ca isi va face publicitate electorala cu chestia asta? nu pot s o sufar p parvenita asta, dar din pacate nu vad nici pe atii care sa i inlocuiasca pe acesti hoti…asta cred ca i marea noastra problema…

  5. gogo, asa cum ti-am mai spus, oricine ar fi facut la fel in locul ei. e pur marketing, e NORMAL. deci, degeaba ne agitam si hulim, facand rau astfel si acelui om care a facut doar bine Romaniei. Ar trebui sa ne abtinem si sa ne bucurm pt succesului lui. in rest, e apa de ploaie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Proudly powered by WordPress | Theme: Funky Blog by Crimson Themes.