enervant, românești

joaca de-a Dumnezeu – Ponta fail 2#

acesta e genul de post pe care nu imi place sa il scriu. ma simt insa nevoita sa o fac, tocmai pentru ca pot spune ca intr-o mica masura inteleg situatia. am citit azi in presa si pe blogul Simonei despre nenorocirile pe care statul le abate asupra oamenilor bolnavi de cancer.
Romania este tara care isi imparte bolnavii de cancer in doua categorii: cei norocosi pentru care se gaseste tratament si ghinionistii, pentru care spitalele nu au medicamente si pe care acestia trebuie sa si le procure de unde vad cu ochii si pe banii – lor spune Vlad Mixich pe hotnews.ro . eu as adauga inca o categorile: cea a batranilor.
mi-a inghetat inima citind primul comentariu din blogul Simonei, o povestire pe care v-o reproduc mai jos.
Inainte insa de a face asta, am sa va povestesc intamplarea mea:
mi-am pierdut bunica din cauza leucemiei. am luptat cu totii, cu tot ce am putut. ne-am rugat prietenii sa doneze sange (multumesc Dan si Carmen, nu am uitat nici azi ce ati facut pt noi!). i-am multumimt zi de zi doctorului Coriu din cadrul spitalului Fundeni care a fost alaturi de noi toti in aceasta lupta.
ce nu voi uita si nici nu voi ierta vreodata insa a fost reactia sefului domnului doctor Coriu, “sef” care a afirmat” nu vezi ce batrana e? la ce sa irosim un medicament asa scump pe ea?” – era vorba de un tratament de cateva zeci de dolari fiola la vremea aceea.

Povestea lui Adam
am spus-o si o voi repeta pana o sa va plictisesc pe toti, pentru ca el este exemplul ca in tarile vecine NU se mai moare de cancer / leucemi etc. insa va reamintesc ca si in cazul lui, statul roman nu a permis tratarea lui in baza certificatului E112, pe motiv ca leucemia nu este o boala letala.

UNIFARMUL este o fabrica a mortii.
da,imi asum ce scriu.
am vb cu dna Pascu Elena, care a lasat de bunavoie sa moara 24 de bebelusi la Cluj ca a refuzat sa aduca un amarat de medicament de 2 euro fiola,ca nu avea profit.
initial nu l-am crezut pe dl profesor cand mi-a zis.
nenorocirea, viata, destinul, habar nu am,a facut sa interactionez personal cu UNIFARMUL. aveam nevoie de unul din medicamentele zilnice. un fleac. opreste evolutia uneia dintre boli in cancer generalizat. noroc ca mi-a dat Dumnezeu o forma indolenta.
Raed Arafat m-a ajut enorm, dar nu a putut trece peste dna Pascu. mi-a impus un pret de 8 ori mai mare decat il iau din Italia, pe motiv de profit. i-a pus un TVA de 24 % ca la suplimentele alimentare si un amarat de medicament care se face la 3 euro cutia, se vinde in italia la 8 euro cutia, venea la mine in jur de 25 de euro.
italianul si-a cerut scuze ca , de, a sarit dela 3 la 8 euro.asta dupa ce 3 luni am implorat-o sa imi gaseasca un furnizor, apoi i-am dat eu 3 furnizori, am tradus tot ce se putea.
mi-a spus sec: pai v-ati depasit speranta de viata, nu ati trait destul. eu ce profit sa scot?
si ma obliga sa iau toata cantitatea pe un an. adica 6 cutii X 25 de euro/luna=1800 de euro, banu jos. sa nu aiba pierderi.
a fost una din cele doua dati din viata mea in care am injurat pe cineva,10 min si nu m-am repetat.

Raed ridica din umeri,insa eu stiu ca fara nenorocitul ala de medicament nu mananc,nu respir si am dureri infernale la cea mai banala mancare interzisa(cam 80%),de respirat,sufletul.

iote ca vreau sa nu mor,sa nu stau la mila fabricii mortii. muncesc, nu cersesc, nu vreau mila.
de 2 sapt am inteles ca ma voi descurca cu o singura mana cel putin cateva luni si nu stau acasa.sunt la job.
traiesc!

da,le multumesc din tot sufletul meu acelor oameni minunati care imi care in bagajele lor medicamentul .

acum, mi-e greata, mi-e sila. trebuie sa o iau de la capat pt strumf. al meu s-a vindecat,dar 80% mor d eboala lui.am obtinut acordul spitalului sa le comande,numai ca le-am adus in tara ca suplimente alimentare,ca legea nu imi da voie.ma suna parintii plangand ca le moare copilul,dar madame Pascu e infailibila,e imuabila.
plang cu domn profesor ca nu putem face nimic.
ca eu mor e una.am trait destul,vorba odioasei,dar de copilasii aia ai caror parinti nu isi permit 16 mil/luna nu ii e mila?
de aia 24 de copii morti cu intoxicatie cu nitriti ca nu au vrut muschii ei sa aduca medicamentul ala ieftin,nu i-a fost mila?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge